Banner
Banner
NEXT MASPOE EVENTS

CityLightrun 2018 sponsorsKB OK DEF

Liedekerke Denderloop affiche15032018

 

 

 

 

ValckRunTour2018 sws

 
AANTAL BEZOEKERS
We hebben 70 gasten online

 

Maandag 21 augustus: Immo Pajota parkconcert

Het laatste parkconcert is traditioneel een feest en dat zal dit jaar niet anders zijn. Beginnen doen we met Commerwell. Niet alle groepen gaan over tot de vertaling van filmtitels van Mitsuo Yanagimachi om tot een originele groepsnaam te komen (godspeed you black emperor, nvdr). Sommigen houden het iets simpeler: In het maandblad van het jeugdcentrum waar deze heren lawaai kwamen maken, zoals ze het zelf zeggen, stond te lezen: Deze jongens komen er wel. Overgiet deze leuze met een Engels sausje en voila: 1 simpele groepsnaam is geboren. Deze coverband die al 15 jaar meedraait in het wereldje, maakte al verschillende keren zijn opwachting op evenementen in Ninove. Wat ons betreft zijn hun covers gaande van Elvis tot Bastille een ideale opener voor ons laatste parkconcert van 2017.
Hierna is het de beurt aan de jonge gasten DJ Lirix & Orso, recent winnaar van de deejaycontest tijdens Witte donderdag. Zij brengen de bezoekers reeds in feestmodus. Tussendoor is er rond 22uur een zeer leuk intermezzo met vuurwerk, aangeboden door stad Ninove, waarna de sensatie van eind jaren ‘80 The Confetti’s het park helemaal in vuur en vlam brengt tijdens hun comeback jaar.

Ons land schonk de wereld enkele zeer bekende uitvindingen. De pil, de saxofoon, ja zelfs rolschaatsen. Allen werden ze voor het eerst door Belgen op de kaart gezet. In dat rijtje Belgische uitvindingen staat ook de new beat. De muziekstroming die eind jaren 80 door enkele Belgische DJ’s werd geintroduceerd en de voorloper zou worden van de Europese house. Sommigen zullen het misschien moeilijk kunnen geloven, maar het is bijna 30 jaar geleden dat deze new beat voor het eerst op de proppen kwam. De Confetti’s belichaamden met hun sound of C dit muziekgenre tot in 1992 de formatie werd stopgezet. Mark Uyterhoeven wist het echter al lang: Alles komt terug. En dus zijn groepen van de jaren 80 en 90 weer hip. De parkconcerten, hippe vogels als we zijn, spelen graag in op die trend en halen de confetti’s, zij het in een aangepast modern jasje, terug op het podium. Misschien tijd om uw jeugd te herbeleven op 21 augustus?

Afsluiten doen we met de ambiance van Fred Tet & The swinging tepelboys. De groep werd recent nog winnaar van 'De Ploët 2017', een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Prinsencaemere Ninove voor het beste carnavalsliedje en zullen met hun nummers Ninove al een eerste maal laten uitkijken naar carnaval 2018 en onze parkconcerten 2017 op passende wijze afsluiten.