PRAKTISCHE INFO

De eerste Obstakelloop Aalst vindt plaats op Autovrije Zondag 22 september 2019.

We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan! Tijdens Autovrije Zondag kun je je looptalent koppelen aan je avontuurlijke kant. Baan je tijdens de Obstakelloop een weg langs autobanden en balen stro, raas door gigantische springkastelen en overwin militaire obstakels zoals klimmuren en kruipmatten. Het parcours van 6,4 kilometer start en eindigt op de Grote Markt. Er is een vrije start voorzien tussen 14 en 16 uur, maar bij inschrijving dient u een richtuur mee te geven waarop u zal starten. U zal bij de start en aankomst gescand worden zodat u een tijdsindicatie heeft. Het blijft echter een recreatief evenement, waarbij plezier voorrang krijgt op competitie. Je hoeft ook helemaal niet altijd te lopen.. Als je liever wandelt, dan wandel je gewoon!

 

Wedstrijddetails

Flexibele vrije start tussen 14 en 16 uur.

De inschrijvingsprijzen:

 • €5 voor-inschrijvingen Aalstenaars (adres wordt nagekeken door dienst Bevolking)
 • €10 voor-inschrijvingen niet-Aalstenaars
 • €12 voor dag-inschrijvingen ter plaatse

Wat is er inbegrepen in het inschrijvingsgeld?

 • Loopplezier op unieke omloop met obstakels, geschikt voor jong & oud
 • Bewaakte bewaarplaats voor sporttassen
 • Medaille bij aankomst
 • Ongevallenverzekering
 • Kleine bevoorrading onderweg
 • Bevoorrading aan de aankomst

 

Extra aan te kopen, indien gewenst:

 • €10 voor headwarmer (winkelwaarde €16,95)
 • €7 voor headlight (winkelwaarde €19,95)
 • €10 voor aero wanten (winkelwaarde €22,95)
 • €10 voor urban street line wanten (winkelwaarde €22,95)

 

 

Dragen van startnummer

Enkel lopers met een officieel startnummer mogen starten. Het startnummer dient duidelijk zichtbaar gedragen te worden op de buik of borst.
Lopers of wandelaars zonder geldig nummer mogen niet deelnemen en worden uit de wedstrijd genomen en zullen de obstakels niet kunnen betreden.

 

Start/Parking

Start en aankomst zijn voorzien op de Grote Markt.
De inschrijvingen kan u vinden op de binnenkoer aan de Grote Markt.
U kan vrij starten tussen 14 en 16 uur.
Via de inschrijvingsmodule kan u een indicatie aangeven, wanneer ongeveer u wenst te starten.
Zodoende kunnen wij de spreiding in de gaten houden.

Deelnemers kunnen zich best parkeren op volgende parkings:

* Parking Keizershallen (voor de wagen)
* Parking Pupillen aan de Graanmarkt (voor de fiets)

 

Parcours

Het parcours start en eindigt op de Grote Markt. Het parcours van iets meer dan 6km, passeert langsheen alles wat er te doen is op Autovrije zondag. Langs het parcours worden verschillende obstakels en andere verrassingen voorzien. Weet dat er zowel gelopen als gewandeld kan worden. Zelfs "afhaken" mag.. als het onderweg ergens te leuk aan het worden is. Het volledige parcours ziet er zo uit.. via de facebook pagina zullen we af en toe al enkele "obstakels" verklappen..

 

 

Afhalen startbewijzen en daginschrijvingen

Na controle van betaling krijgen de deelnemers uiterlijk 5 dagen voor de run een e-mail met een unieke barcode en praktische info. Mits vertoon van deze barcode kan de borstnummer worden opgehaald. Borstnummers kunnen afgehaald worden op zondag 22/09 vanaf 13u aan het binnenplein op de Grote Markt. Er zijn ook veiligheidsspeldjes voorzien uiteraard.

 

Bevestigingsmail + deelnameinfo

Alle individuele voorinschrijvers ontvangen meteen een bevestigingsmail met alle praktische informatie. Indien de betaling niet goed werd ontvangen, sturen wij één week vóór het evenement nog een e-mail ter herinnering. Voorinschrijvingen lopen tot en met woensdag 18 september. Nadien kan u enkel nog ter plaatse inschrijven.. aarzel dus niet om aan het gunsttarief deel te kunnen nemen. 
Opgelet: Deelnemers die inschreven via de website, maar niet tijdig betaalden, betalen de dag zelf alsnog de prijs van een daginschrijving (€12)!

 

Daginschrijvingen

Je bent nog welkom om de dag zelf in te schrijven vanaf 13 uur. Deelnamekost bedraagt dan €12.

 

Veiligheid

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen. Deelname aan de Obstakelloop Aalst gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.

 

Persoonlijke gegevens

Bij deelname verklaart de deelnemer zich akkoord met het reglement

Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor Maspoe. Zij mag evenwel doorgegeven worden aan de partijen die contractueel verbonden zijn met Maspoe. De wet van 8 december 1992 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. Door uw deelname aan het evenement verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw foto in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van Maspoe en zijn officiele partners, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.