PARTNERS
NEXT MASPOE EVENTS

Affiche Dendermonde

 

Nightruns najaar2018

 
AANTAL BEZOEKERS
We hebben 42 gasten online

In 2012 trok Golazo de stekker uit Flanders Indoor. Er was toen heel wat commotie om te doen en verschillende Belgische top-atleten vielen zonder die ene internationale kans om zich te plaatsen voor het WK indoor. Onder hen Eline Berings. Maspoe ging toen de uitdaging aan om op zeer korte tijd een project in elkaar te steken om onze beste Belgen toch een ideale kans aan te bieden in eigen land. Met de "Perfiction Indoor" werd toen een opvolger gecreëerd voor Flanders Indoor. De meeting werd een succes met vele minima en Belgische records.

In 2013 kwam het verrassende nieuws van de terugkeer van de Flanders Indoor. Die had immers een sabbatjaar gemaakt? Plots waren er twee meetings, genre David en Goliath, financieel dan toch. Betreffende sportbeleving en enthousiasme daarentegen mogen we spreken van een opwindende zaterdagavond, vol van top-momenten in een volks kader versus een perfect afgelikte/geregistreerde zondag. Het was voor IFAM toen soms wel incasseren, met plotseling verdwijnende subsidies en het terugkeren op gemaakte afspraken van anderen.

In 2014 hielden we de eer aan onszelf in de strijd met het geld, en vooral omdat de Belgische atleten toch al die ideale kans aangeboden kregen van de enige internationale atletiekmeeting op dat moment. Wetende dat wij in dergelijke projecten louter streven naar break-even en hier een massa tijd en liefde in investeren, achteraf bekeken een goede beslissing om op vele vlakken opnieuw te kunnen groeien. Op onze outdoor versie in Oordegem groeit de meeting verder naar de 50ste plaats op de wereldranglijst, terwijl we zo'n 1800 prestaties verwerken.

2015 en de geschiedenis herhaalt zich, Flanders Indoor stopt ermee. Ons Ifam Indoor project, dat we steeds op een waakvlammetje hielden, mag terug uit de kast gehaald worden, zo'n 3 maand voor het event. Om ernstig genomen te worden, kunnen we ons budget gevoelig optrekken en halen we voor het eerst de EAA Indoor permit status van de Europese atletiekfederatie. De eerste voordelen komen binnen: er komt een eerlijke plaats vrij op de kalender en we krijgen de steun en medewerking van de federatie. Met de komst van de vier Borlées, Eline Berings, enkele wereldkampioenen, enkele spectaculaire vernieuwende zaken zoals 400m horden en een 500m, hopen we ook enkele records aan te spreken. Maar vooral, we gaan er keihard voor om de atletiek in een schittend daglicht te zetten! Let's GO!! www.ifam.be 

Affiche Def   IFAM indoor affiche 26122014