PARTNERS
NEXT MASPOE EVENTS

StratenloopDenderleeuwaffiche

 

MuurchallengeAffiche2017 

 

 

 

LogoDendercriterium

 
AANTAL BEZOEKERS
We hebben 88 gasten online

StratenloopDenderleeuwaffiche22072017

Voor de 7de editie, die plaatsvindt op vrijdag 11 augustus 2017, werd de stratenloop van Denderleeuw door sponsor  tot de Streetrun Denderleeuw. Het parcours bleef wel ongewijzigd en dus wordt er door de straten rond het Van Roystadion, thuisbasis van voetbalclub FC Dender, gelopen. Een ronde bedraagt 2,5km en deze afstand wordt samen met de 5km gelopen om 19u tijdens de familieloop. De iets meer ervaren lopers kunnen om 19u45 opteren voor een stratenloop van 10km, gelijk aan vier rondjes. Voorafgaand aan de familie- en stratenloop staat er om 18u45 ook een kidsrun van 500m en 1km op het programma.

De start en finisch liggen aan sporthal Ottoy en het parcours is volledig verkeersvrij. De  Denderleeuw maakt deel uit van het Dendercriterium en is een vlak parcours op een verharde ondergrond, op het looppad aan de Stadionlaan na, dat een zachte ondergrond heeft. Het leent zich uitstekend tot het lopen van sterke tijden, de winnaar van de 5km zette vorig jaar nog een tijd van 16’53” neer en de 10km werd zelfs gelopen in amper 31’22”. Alle deelnemers mogen achteraf rekenen op een mooi prijs. Voor de winnaars is er een geldprijs en een fles drank voor de mannen, de vrouwen krijgen een boeket bloemen. Daarnaast is er ook een apart klassement voor de inwoners van Denderleeuw.

Naast de muzikale ondersteuning onderweg, zal er na de loopwedstrijd ook een muziekoptreden plaatsvinden. Voorinschrijven kan via de website (KLIK HIER) tot woensdag 9 augustus. Deelname aan de kidsrun kost 2 euro. Voor de andere wedstrijden betaal je vooraf 5 euro. Ter plaatse inschrijven is eveneens mogelijk vanaf 17u in de tent aan sporthal Ottoy. In dat geval betaal je voor de kidsrun 2 euro en voor de andere wedstrijden 7 euro.