PARTNERS
NEXT MASPOE EVENTS

StratenloopDenderleeuwaffiche

 

MuurchallengeAffiche2017 

 

 

 

LogoDendercriterium

 
AANTAL BEZOEKERS
We hebben 60 gasten online

CityLightrun affiche04042017

Voor het eerst vindt op vrijdagavond 21 april 2017 om 21u de City Light Run in Aalst plaats, met start op de Hopmarkt. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er in waves gestart worden. De City Light Run wordt een lightversie van de bekende "Urban Trails" die tegenwoordig door de grote steden lopen.

De light slaat in dit geval op de afstand (6km) en de prijs (8 euro bij voorinschrijving), want de beleving zal minstens even groot zijn. De City Light Run neemt je immers op sleeptouw langs de mooiste verlichte plekken in Aalst. De laatste jaren werden namelijk heel wat Aalsterse pleinen (zoals het Vredeplein en het Keizersplein) en straten heraangelegd en werd er nieuwe verlichting aangebracht. De City Light Run past perfect in het kader van dit groots lichtplan en wil op 21 april dan ook een grote lichtslang door Aalst laten lopen.

Net als bij de Urban Trails, zal je ook in Aalst enkele prachtige gebouwen aandoen. Zo wordt er gelopen door het Stedelijk Museum van Aalst, als historisch pand één van de mooiste gebouwen van Aalst, het Nieuw Administratief Centrum, de cafetaria van de carnavalshallen, verschillende scholen, de OLV Ter Druivenkapel, de pupillen van de voormalige rechtszalen aan de Graanmarkt en het Belfort met zijn beiaard op de Grote Markt.

Aangezien de beleving centraal staat in dit evenement, zal er geen individuele tijdsopname voorzien zijn. Wel zal er een klok staan aan de finish die de meer competitieve lopers toch een tijdsindicatie zal geven.

Ook wandelaars kunnen zich inschrijven voor de City Light Run, zij starten iets later dan de lopers, om 21u15.

Voorinschrijven kan op www.citylightrun.be aan 8 euro. Inschrijven ter plaatse kan de dag zelf op de Hopmarkt vanaf 19u, de prijs bedraagt dan 10 euro. In de inschrijving zit een geschenk en 1 euro gaat naar scoutsgroep AKABA Aalst voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.

Optioneel is het ook mogelijk een Headlight (incl. batterijen) en een exclusief Fluo Wowow jacket te bestellen aan de prijs van 10 euro (winkelwaarde is meer dan 30 euro). Geef bij inschrijving zeker je maat mee!

Borstnummers, headlights en fluo jacket kunnen voorafgaand aan de run afgehaald worden vanaf 19u op de Hopmarkt in Aalst.